teksten

januari 2015
Tekst ‘Rogi’s tekening’ geschreven door Noek Zwaan voor de catalogus ‘De Kleine Schepper’, het beeldend werk van Rogi Wieg. (nav de tentoonstelling van beeldend werk van Rogi Wieg in Arti et Amicitiae, Amsterdam)
PDF met de tekst

april 2011
“Wat is dat nou weer?” door Judith Zwaan en Noek Zwaan, gepubliceerd in Kunstzone,
Docenten Beeldend worden uitgedaagd hun vakinhoudelijke kennis, van beeldende techniek tot kunsteducatieve theorie, actueel te houden in een tijd die wordt gekenmerkt door een veelheid aan nieuwe stijlen, stromingen, media en materialen. Docenten ondervinden problemen bij het behandelen van actuele kunst, waardoor velen het onderwerp liever mijden. Wij onderzochten welke manieren een aantal docenten Beeldend heeft gevonden om de actuele kunst in hun praktijklessen op het voortgezet onderwijs te integreren.
PDF met de tekst

juni 2010
“Actuele Kunst in de beeldende productieve les” door Judith Zwaan en Noek Zwaan,
Een empirisch onderzoek naar de praktijkkennis van docenten beeldend in het voortgezet onderwijs betreffende het gebruik van actuele kunst in de beeldende lessen. Dit onderzoek geeft gedetailleerde informatie over de kennis en opvattingen van de docenten in relatie tot hun denken en handelen in de lespraktijk.
PDF met de tekst

juni 2009
“Leren door kunst” door Noek Zwaan,
Een literatuuronderzoek naar de leereffecten van het maken van beeldende kunst.
PDF met de tekst

– gebruik van teksten is alleen toegestaan met bronvermelding!
– de PDF’s zijn te lezen met de Arobat Reader zie hier